5 december 2008

Vem desigade elljusspåren?

Och varför gjorde vederbörande dem likadana. Jag menar för kuperade, för korta och för trista. Det främjar inte direkt löplusten hos någon som precis börjat med att springa. Hur många har inte börjat och slutat med löpning vid samma tillfälle? Mitt i en uppförsbacke på ett elljusspår...

Nu var dock inte poängen enbart att gnälla, utan jag vill höra om det finns några bra elljusspår där ute i mörkret?

11 kommentarer:

Puma sa...

fast jag gillar de flesta elljusspår. oftast är de lagom korta så att man känner att man snart är i mål. då kan man springa ett varv till.

Anna sa...

De är alltid för korta!!!

Anonym sa...

Båstad har faktiskt ett riktigt bra spår för nybörjare; flackt, vackert, mjukt och "lagom" långt för en ovan löpare (omkring 3 km).

Däremot är det katastrof om man vill träna lite mer... Korta slingan är på 1250 meter och långa 2850... Visserligen bra upplyst och så men nog skulle man haft en lite längre, med backar! Aja, funkar bra för intervaller under kvällstid i alla fall så man ska väl inte klaga... :)

(Förresten, kan du ändra din länk när du kommenterar bloggar så den går fram till din blogg, nu saknas det ett "i" så man kommer inte hela vägen fram om man inte vet adressen sen innan.)

Kör hårt!

Magdalena sa...

Jag skulle önska det fanns något nära oss men till närmaste är det sidådär 1,5 mil och det är kort.
Det finns några fina som är varierade och långa - Ursvik i Sumpan och Domarudden i ÖSteråker.

Anonym sa...

Du har så rätt. De elljusspår jag testat kan få vilken nybörjare som helst att tappa löplusten. De är helt enkelt för tungsprugna!
Personligen gillar jag mitt charmiga spår hemma i Veckholm. Självklart är det för kort, men "hembyggt" av några entusiaster i bygden. Hur mysigt som helst, med handskriva skyltar och gräs som klipps med vanlig gräsklippare.

MarathonMia sa...

Elljusspår är inte bara tråkiga, de som ligger här i närheten har inte fungerande belysning hela vägen - vilket borde vara meningen. Jag kan tycka att det är lite najs att springa i stan längs upplysta gator i maklig takt. Bara för att man inte passar in.

Anonym sa...

Jag kan tipsa om ett riktigt tråkigt elljusspår i Lerum om du har vägarna förbi. Blott 2,5 km där första halvan går uppför till 100% och andra halvan således nedför.

Så för nybörjaren blir utmaningen dels att orka uppför första halvan för att sedan stappla nedför på stumma ben. Jag förstår de nybörjare som bara gör ett försök på denna bana.

Riddarsten var namnet.

//Samir

Dunceor sa...

Jag skulle snarare vilja säga att du har tur som har ett fungerande elspår närma dig. Jag har inget alls och får springa på asfalt hela vintern vilket är trist tycker jag.

Puma sa...

Om ni ska till Åre så skulle jag tipsa om att hyra stuga i Björnen. De har spår på 3, 5 och 10km varav i alla fall 3:an är belyst till 22.00. Det kanske inte är så jättekul att harva runt där men det är nog bästa tipset. Det finns supermånga leder i området så det är ett tips när det är dagsljus. Många av lederna börjar/slutar vid Rödkullen/Ullådalen som ligger på andra sidan Åre men det finns kanske leder från Björnen också? Det borde det finnas! När man hyr stuga via Skistar kan man se hur långt man har till liften - och längdspåret.

Finns även spår i Duved men jag tror att Björnen har bättre skötta spår.

Lena sa...

Puma - du har ju ett underbart elljusspr i ett av dina kvarter. Jag har sprungit på ett kortare (typ 1360 m) i Saltsjöbaden. Lagom lätt böljande. Enda nackdelen, det är kort...
Anna - jag håller med!
Berglund - Båstad säger du. Så de har fler trevliga sevärdheter än du då;) och tack för IT tipset!
Magdalena - 15 km bort... det är ju tokigt långt borta.
Bureborn - ett hemmagjort elljusspår, det får lantisromantikern i mig att le. Bara ortsnamet Veckholm är ju vackert.
MarathonMia - jag gillar också att springa och inte passa in. Det är något med kontrasten storstad och löpning (gärna i mörker) som tilltalar mig också.
Samir - jag blir faktiskt lite sugen på att testa det hemska spår du beskriver. Men kan det vara sämre än Torrekulla? Det måste vara Göteborgs sämsta...
Dunceor - det är faktiskt synd om dig. Mer elljus åt folket!
Puma - bugar och bockar. TACK!

Dunceor sa...

Bara för det så kom jag på att jag har ett hyfsat närma (~2km) så jag sprang dit igår. Eftersom det ligger precis bredvid en drös fotbollsplaner så har de LÅST allt så man inte får komma in. Snacka om värdelöst.

Jag fattar inte det alls. De planerna (och även andra idrottsplatser) är betalda med mina skattepengar men så får jag inte komma in. Det är fan dålig stil.