28 april 2009

Jag hatar den här tiden på året

För helt plötsligt så ser jag människor som joggar (hasar) i VCT overaller utanför mitt fönster. Fram tills nu så har det passerat en och annan golfare och någon stavgåendes dam, men nu... Helt plötsligt så har hela grannskapet blivit joggare (inte löpare, det krävs mer än 2 km för det). Fan, helt plötsligt har det blivit socialt korrekt att jogga, (dock inte springa, för det är ju tokigt.)

Människor som inte springer på vintern har inte rätt att springa på våren. Någon rättvisa får det ändå vara. Har man inte sprungit i januari, får man inte springa nu. Man kan ju inte bara plocka russinen i kakan. Eller är det kanske det som de gjort, för VCT profilerna utanför mitt fönster har en ganska "fluffig" form.

11 kommentarer:

Magdalena sa...

Klapp klapp på dig som inte kan springa nu! Det är ju tyvärr trendigt med jogg/löpning... Håll ut och ta några russin... ur kakan!

Katarina M-I sa...

Hahaha, ja, någon rättvisa får det ju vara:)

Ut och piska på dem och gör löpare av hela högen. Så kanske de fortsätter även när hösten kommer och Beach 2009 är ett minne blott...

Eller vad är det som lockar ut en VCT hasare?

Dunceor sa...

Hmm bara jag som inte vet vad en VCT overall är?

Jag känner lite samma sak. När jag var och sprang i söndags så var det massvis med löpare ute och tog plats i spåret. När jag sprang där i vintras vid samma tid stötte jag inte på en enda.

Lena sa...

Magdalena - det har blivit mer än bara ett... det är nog bara overallen som fattas.
Cykelmygga - det som lockar måste vara beach 2009, jag säger Edet Runt 30 augusti. Då comebackar jag;)
Dunceor - sprang du för 10 år sedan? Kommer du håg det där glansiga tyget... då har du modellen. Och sedan borde folk som inte sprang i vintras flytta på sig när du kommer. Men å andra sidan, så såg de dig aldrig då...

MarathonMia sa...

Jag håller med! Här fick man springa omkring rätt ensam på vägarna i vintras och nu kryllar de överallt! Skämmes! ;)

Magdalena sa...

Det är väl skönt att de håller sig hemma vintertid så det finns mer plats för oss andra i spåret! ;o)

Tröskelkungen sa...

ha ha ja löpning i april-maj är verkligen russinet ur kakan. Själv har jag skavsår så jag körde motionscykel på lunchen idag. Ej iklädd VCT.

Snorkkis sa...

Ja, det är inte alltid så rättvist. Och visst kryllar det av löpare nu!

Anna sa...

Håller helt med dig Lena. Och inte är det rättvist heller, de tycker ju inte ens om att jogga!

Dunceor sa...

Lena: Hmm jag hade en kort löparkarriär för femton år sen med min far men på den tiden brukade vi båda köra shorts i alla väder. Men man ser lite overaller på pensionärer emellanåt som jag misstänker är det du menar =)

Anonym sa...

Kan inte annat än att hålla med. Och just den veckan som varit och den som kommer är de värsta här i Göteborg. Då kommer alla som anmält sig till Göteborgsvarvet ut ur sina vardagsrum och springer lite för att det ska se bättre ut nu på lördag. Men veckan efter Varvet är det nästan lika tomt på gatorna och stigarna som innan.
Kul blogg du har förresten, den ska jag följa!